PepinTEEN îi invită pe studenți într-o incursiune care va ține 2 ani. La final, vor deține capacitatea de a ajunge la jobul mult dorit.
Proiectul a început deja cu perioada înscrierilor. Mai este destul timp ca studenții, care își doresc să cunoască tainele antreprenoriatului educațional, să se alăture proiectului. Până pe 10 decembrie, pot să se înscrie în program, fie singuri, fie alături de prieteni sau colegi și să arate cât de bine pot face echipă pentru educație.
PepinTEEN șlefuiește tineri pentru carieră
O echipă va trebui să aibă 5 membri, un comunicator iscusit, un inovator creativ, un agregator responsabil și agil și doi tineri pasionați de IT.
La finalul etapei de Înscriere vor fi selectați 120 de studenți din București, Iași, Cluj-Napoca și Brașov. Aceștia vor participa din decembrie până în luna mai a anului viitor la 12 ateliere de educație centrată pe valori, așa vor ajunge să descopere noi perspective și își vor cultiva abilitățile digitale, creative, gândirea critică și cea antreprenorială. Atelierele vor fi în format hibrid.
După ce studenții și-au îmbunătățit competențele, ajung în a treia etapă – Descoperirea, unde vor fi selectați 20 de tineri, deci 4 echipe.
Iar în a patra etapă, studenții vor da mai departe ceea ce au învățat comunității din care vin, așa vor ajunge să experimenteze hands-on antreprenoriatul în educație, în 4 hub-uri educaționale din București, Cluj, Iași și Brașov.
Din septembrie 2022 până în mai 2023 o să facă echipă împreună cu Școala de Valori și mentorii ING Tech Romania pentru educație. Echipele de studenți-antreprenori vor facilita 12 ateliere pentru 100 de liceeni și vor ajunge să aducă schimbarea în comunitate.
Pentru a lua parte la PepinTEEN studenții trebuie să completeze formularul de înscriere de pe website-ul organizației până pe 10 decembrie, 23:59.
PepinTEEN ține pasul cu tehnologiile digitale
Proiectul a luat naștere din dorința de a-i ajuta pe tineri să folosească în avantajul lor tehnologiile digitale.
„Succesul într-o lume hiperdigitală depinde de modul în care învățăm încă de timpuriu să gestionăm tehnologiile digitale și să le folosim în avantajul nostru. Competențele digitale facilitează învățarea continuă și sunt vitale atât la nivel personal, cât profesional. O caracteristică cheie a transformării digitale este că va continua să crească exponențial. Așadar, schimbările vor continua să evolueze într-un ritm accelerat, iar această stare de fapt creează o nevoie susținută de formare continuă și un efect de amploare asupra modului în care noi oamenii suntem nevoiți să ne pregătim pentru a învăța cum să învățăm pe parcursul întregii noastre vieți” a afirmat Silvia Bogdan, președintele Școlii de Valori.
PepinTEEN înglobează competențe validate de piața muncii
Mulți tineri dețin competențe digitale, dar trebuie și să știe cum să țină pasul cu ele. ING Tech Romania este partenerul Școlii de Valori și al tinerilor în această incursiune de acumulare a cunoștințelor și abilităților necesare cerute pe piața muncii.
„Pentru studenți, ne dorim să îi sprijinim să devină antreprenori în educație, coordonatori ai unor hub-uri care promovează un tip de învățare asumată, ghidată de pasiunile fiecărui membru în parte”, a declarat Roxana Colisniuc, coordonatoarea CSR din cadrul ING Tech.
Proiectul PepinTEEN a debutat în 2018. Acesta este la a patra ediție, în anii anteriori elevii erau cei care beneficiau de atelierele de educație centrată pe valori. Din 2018 până anul trecut, la cele 187 de ateliere de soft skills și digital skills, au participat 482 de tineri, din 26 de județe. Proiectul a avut alături și 78 de instituții de învățământ.